Tuesday, July 21, 2009

Martin Mato


4 comments:

MARTIN MATO ALBANIA said...

Vom Vater hab ich die Statur,
Des Lebens ernstes Führen,
Vom Mütterchen die Frohnatur
Und Lust zu fabulieren.

MARTIN MATO ALBANIA said...

your affectionate son,
BYRON

P.S. I have some very "magnifique" Albanian dresses, the only expensive articles in this country. They cost 50 guineas each and have so much gold they would cost in England two hundred.....

MARTIN MATO said...

"Ati Ynë që je në qiell,
jepna fuqinë të mbajmë gojën mbyllur kur s'kemi gjë për të thënë.

Falna durimin
të thellojmë një punë përpara se të shkruajmë mbi të!

Frymëzona me një ndenjë të mprehtë të drejtësisë
që të flasim jo vetëm me paanësi, por dhe të sillemi ashtu!

Shpëtona nga grackat e gramatikës, nga shtrembërimet e gjuhës
dhe nga lajthimet e shtypit.

Ashtu qoftë!"

MARTIN MATO said...

Probleme muss man kondensieren, wenn man sie lösen will. Erst der Extrakt ist überschaubar.
Henry Kissinger (*1923), amerik. Politiker, 1973 Friedensnobelpreis